Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Nosaltres som el vent

Nosaltres som el vent

Publicat || 28 FEBRER 2018


Va dir Rosa Parks:
«Com més cedíem i obeíem, més malament ens tractaven»

Hi ha un principi que consisteix en mirar d'actuar com et demanen per tal d'aconseguir el que necessites. Tenir paciència, flexibilitat, correcció i fins i tot renunciar transitòriament al què seria just, hauria d'escurçar la distància fins a l'objectiu i proveir-la d'oxigen perquè no fos asfixiant.

Tanmateix, hem comprovat que aquest principi en el que s'ha confiat persistentment al llarg de la història és rotundament hipotètic, i que sovint és imprescindible plantar-se mostrant fermesa en les creences per aconseguir-ho. Així és com s'han produït la majoria dels avanços, els que començaren per una lluita individual volent resoldre situacions personals i els que, de manera també individual o a iniciativa de petits grups, es van anar estenent fins a obtenir un guany col·lectiu.

Si Rosa Parks s'hagués aixecat voluntàriament del seient, tots els beneficis de la seva lluita s'haurien endarrerit molt de temps. Donat que afectava profundament a la societat, gairebé segur què el seu posicionament hauria arrelat més tard. Però per a ella, renunciar a les seves conviccions hagués significat una derrota immediata i de retruc, probablement, no hagués estat a temps de fruir els incipients rumors d'un vent, que ja cridava llibertat.

Nosaltres som el vent.
Llibertat Presos Polítics.