Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Llibertat ostatges

Llibertat ostatges

Publicat || 24 GENER 2018


Arreu de la nostra terra ens reunim des de fa temps però res ens preguntem. A places i cruïlles, faci bo o faci fred, iniciem una vegada i una altra el protocol que ens portarà al restabliment de la justícia. Tenim malmesa l'esperança, ben bé que ho sabem, però lluny de preguntar-nos de què serveix... Perseverem i perseverem!

Un crit, un clam, gairebé un càntic supera melodiós qualsevol bri d'afonia i reclamem:
«Presos Polítics, Llibertat... Presos Polítics, Llibertat...»

De tant en tant s'escolta algú de pas que brama "Viva España", amb inequívoc to imperatiu que no és altra cosa que la manifestació bel·ligerant de la falta de respecte contra qui defensem per a tothom, el que ells no han entès:

La llibertat d'expressió, de reunió, la defensa dels valors democràtics i l'acatament de les pròpies conviccions que tenen el suport majoritari de la societat, no brollen acolorits com teixit d'una bandera ni resten sotmesos a cap ordre, consigna, ni estàndard autoritari.

"Viva España", escridassen com si algú li volgués cap mal i no! Que no es això, no!

Els qui volem, els qui des del respecte estimem la llibertat d'expressió i que aquesta pugui manifestar-se des d'una piulada fins a dalt d'un escenari, com a crítica, sàtira o senzilla reivindicació, la exigim també per a qui enfront d'un dret imposa el càstig.

Tot i que ens diguin separatistes i trencadors... No caurem en el parany del marc mental que els hi fa negar i menystenir, agredir fins i tot el que no ressegueix la seva esbiaixada concepció d'unitat. Som una societat plural enriquida d'una munió d'orígens que des de la diversitat que ens identifica, clama per la separació de poders.

Volem, necessitem trencar amb els vestigis d'una Espanya colonialista que al llarg de la història ha fet de la seva capacitat de repressió, el més gran argument per imposar-se al nostre país segrestant sobirania, recursos i legitimitats. Intentant sempre i sense èxit aplastar la nostra identitat.

Llibertat ostatges, llibertat presos polítics i des del tarannà més conciliador possible, llibertat d'acció i de pensament també cap aquests veïns que ens afegeixen dificultats. No seran ells motiu per defallir ni la injustícia ens apartarà d'aquesta senda de pau. Tampoc ningú podrà silenciar-nos donat que allò que defensem, tot i que mai no se n'adonin, ho defensem i ho defensarem sempre... Per a tothom!