Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Parlar malament del que vols retenir

Publicat || 20 ABRIL 2017


Entrevistat a Catalunya Ràdio, el MHP Carles Puigdemont va assegurar: «Un diplomàtic espanyol em confessa que li és incòmode haver de malparlar de Catalunya».

Estem acostumats a menyspreus i menysteniments per part de nacionalistes espanyols que, per la seva poca capacitat de raonament, embolcallats amb la bandera nacional, s'assemblen més a la cabra que acompanya la legión en les desfilades, que a suposats professionals dels diferents mitjans de comunicació. Personatges que tenen un filtre tan fet a mida de les seves pròpies creences, que ni tan sols reconeixeran mai l'objectivitat de les dades oficials publicades, pel que fa al creixement econòmic de Catalunya, la destinació de les exportacions, el nombre de parlants de català a Europa, el PIB que representa en relació a l'estat espanyol o, sense anar més lluny, el nivell de renda i el reconeixement de les universitats catalanes, posicionades en millor lloc que cap altra del regne d'Espanya.

Poc importa. Ells amb el seu biaix de sempre i practicant allò de «menteix que alguna cosa queda». Per a il·lustres com en Jiménez Losantos, «Catalunya no exporta més que a l'Aragó, som incapaços d'exportar fora d'Espanya, tot el que tenim és un mercat captiu»... No llegeix ni escolta mitjans rigorosos que tenen com a única missió, la d'aportar dades sense cap posicionament polític?

Com he expressat a l'inici, ja estem més que acostumats però, el que fins fa poc hauria semblat un autèntic disbarat, és pensar que la pròpia diplomàcia espanyola tingués l'encàrrec per part dels seus mandataris, de dur a terme una campanya internacional de desprestigi, de tot el que és i significa Catalunya.

Si tan així som, no estarem en el fons fent-los un favor al voler independitzar-nos?

La veritat, quines ganes tenim milions de persones de complaure'ls. A que sí?