Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Així som els catalans i així ho farem

Així som els catalans i així ho farem

Publicat || 11 SETEMBRE 2016


Anem sentint dia rere dia com des del faristol, bé sigui del Parlament de Catalunya o al Congrés dels Diputats, diferents polítics fan bandera “d’allò que ens uneix” amb España, enfront del que ells mateixos interpreten com a romper, separar, etc.

Aquests, tenen alhora la intenció d’empetitir tot el que poden les manifestacions més multitudinàries que s’han fet mai a Catalunya per reclamar i traslladar-los, des de la ciutadania, l’alè i l’esperança d’assolir finalment la plena sobirania amb tota la responsabilitat que comporta. Els catalans sabem que, com a poble, sempre hem estat capaços de tirar endavant, malgrat l’oposició acarnissada de l’aparell del govern de l’Estat, l’espanyol.

Els temps de lluita van assenyalar una diada, la de l’onze de setembre, com a Festa de Catalunya. Una festa incloent, reivindicativa i plural que, amb els anys, ha esdevingut un clam pel dret a decidir primer, i des del 2012 alçant la veu per la preuada independència.

Arribem a la d’enguany amb #UnOnzeGuanyador, un Parlament amb majoria absoluta independentista i una munió de gent amb ganes de tornar a fer palès que la nostra és la revolta dels somriures.

Aquells partits polítics espanyols i confluències nacionalistes espanyoles amb seu a Catalunya continuen i continuaran bramant el discurs que els va bé segons els seus propis interessos, però la gent, nosaltres, que omplim carrers i urnes tantes vegades com calgui, sabem del tot cert que la més gran unió de caràcter festiu i reivindicatiu és gràcies a l’esforç voluntari dels qui compartim un mateix objectiu. Fer del nostre un país millor. Una república on la sobirania resideixi en el poble i on el poble pugui participar activament en la seva construcció.

Ens hem donat la mà sense preguntar qui ni què al del costat, hem fet la “V”, hem fet córrer un enorme punter cap a la llibertat i, aquesta Diada, amb els cinc Punts, estendrem al territori la participació de milions de persones que defensem la democràcia, els drets i la legitimitat per sobre de tot.

Així som els catalans i així ho farem.