Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

José María Álvarez:
"El dret a decidir no és una prioritat"
“Ara toca tendir ponts entre Catalunya i Espanya”

Pont Cat - Esp

Publicat || 15 MARÇ 2016


Molt s'ha parlat aquests últims dies del sindicat de treballadors UGT arran del nomenament de José María Álvarez com a nou secretari general. No només pel que fa al càrrec, donat que com a màxim responsable d'aquest sindicat a Catalunya ha estat ni més ni menys que 25 anys, sinó també per una qüestió relacionada amb la catalanofòbia i el dret a decidir.

"La catalanofòbia no ha guanyat" va dir, referint-se al procés intern d'elecció que, amb una ajustada diferència de 17 vots d'un total de 599, va significar el seu nomenament com a secretari general d'UGT.

Quina és llavors la raó d'aquest article d'opinió sobre un tema del qual, sincerament, conec ben poc?

La raó és que després de llegir i escoltar felicitacions procedents de diverses institucions i òrgans de govern pel seu nomenament, també he llegit: «Ja tenim la resposta a la pregunta; anar a fer les espanyes, marca i molt, i en el cas del nou i flamant secretari general de l’UGT, encara més, el dret a decidir va ser una estratègia". Davant la pregunta i les esperances dipositades per alguns respecte a l’actitud del nou secretari general de l’UGT espanyola, José María Álvarez, aquest ha estat taxatiu: "El dret a decidir no és una prioritat" - “Ara toca tendir ponts entre Catalunya i Espanya” tal i com li demana el PSC/PSOE».

Segons recull VilaWeb: «Josep Maria Àlvarez: "Ciutadans forma part de les forces del canvi"»

Independentment d'aquestes afirmacions, dels elogis i de les opinions contràries; malgrat el reconeixement tàcit de la catalanofòbia dins de la UGT espanyola... quins beneficis té per als sindicats en concret i els treballadors en general, que es perllongui el mateix dirigent durant 25 anys? No seria més lògic uns mandats curts que evitin la mimetització i connivència amb les esferes de poder? Li devem confiança a algú que, vocacionalment o no, està també implicat en el fet que a Espanya el SMI sigui un dels més baixos d'Europa? Quantes vegades està per sobre el salari dels dirigents sindicals del Salari Mínim Interprofessional dels treballadors que representen?

SMI

Estem tan acostumats al colpeig cap a Catalunya que quan algú dóna suport públicament els nostres drets, correm a aplaudir-li per tractar-se d'un fet excepcional. Però també estem massa acostumats al fet que aquests mateixos, quan arriben a càrrecs de diferents àmbits o col·lectius de responsabilitat en el govern central, s'oblidin del que defensaven just abans d'obtenir-los.

La confiança se l'hauran de guanyar. Així, d'entrada... cap.