Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Succedanis, eufemismes i abreviatures a dojo

Succedanis, eufemismes i abreviatures a dojo

Publicat || 16 JULIOL 2016


La indefinició és tant perillosa com allò d'"estàs amb mi o contra mi". En el primer cas, en el context sociopolític què estem vivint, mantenir de manera gairebé programada un posicionament ambivalent comporta no saber amb qui pots comptar ni en quines condicions anirem plegats per tal d'aconseguir una fita. Aquest és el cas d'En Comú Podem.

Amb mi o contra mi, altrament, resta representat per tots aquells qui neguen el dret a decidir. I anem amb compte! No són capaços de negar un dret reconegut internacionalment, sinó que neguen el dret d'exercir-lo, i això resulta encara més antidemocràtic.

Però aprofundim en la qüestió dels succedanis, els eufemismes i les abreviatures:

Consulta, procés participatiu, sobiranisme, plebiscit, procés constituent, nació, estat, país, referèndum, federalisme... i un llarg etcètera que encara confonen més quan esdevenen sigles: DUI, RUI, RV, RI, RA... Parlem clar! El que s'està debatent és si fer o no un Referèndum, que aquest sigui vinculant i en el, més que probable, cas que l'Estat espanyol no s'hi avingui, fer-lo unilateralment.

Per què?

Perquè el Referèndum és l'única manera d'esbrinar l'opinió de la ciutadania en relació a la voluntat col·lectiva, perquè no ens aboca a discussions sobre quin país volem sinó a decidir si volem o no que aquest país es converteixi en un Estat independent. Ja tindrem temps després per debatre a bastament com volem que sigui. I perquè un Referèndum té, més que cap altre sistema, el reconeixement internacional que requereixen els resultats.

Quan?

Tot just després d'aprovar la llei de transitorietat jurídica per tal de tenir el marc legal que l'empari.