Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Som 72 #SomSobirans

Som 72

Publicat || 20 NOVEMBRE 2015


El proper diumenge, 22 de novembre, a les 12 del migdia al parc de la Ciutadella de Barcelona, està convocada una manifestació per part de l'ANC per donar suport als 72 parlamentaris independentistes que estan, a dia d'avui, pendents encara d'acordar la presidència del govern de Catalunya.

Tot i que anirà una representació encapçalada pel president, Quim Torra, Òmnium no s'ha afegit a la convocatòria perquè, segons diuen, “no és moment d'atabalar els polítics i que ara toca que facin els deures”. El president de l'associació Súmate –Eduardo Reyes- interpreta que la mobilització pot veure’s com “una manifesta pressió cap a una força política” (podem deduir que en referència a la CUP).

L'ANC, des del principi, ho ha enfocat com un acte per exposar la posició política aprovada pel secretariat que recull la declaració de Vilanova (Vilanova i la Geltrú, 14 de novembre de 2015) en la qual després de descriure la situació que vivim/patim a Catalunya des de l'any 2012, es fa una crida a les entitats cíviques i socials i a les forces polítiques democràtiques,
"a estar amatents davant dels atacs a la nostra sobirania, a les nostres institucions i als nostres representants,
- a mantenir-nos en el camí cap a la independència, units, mobilitzats i ferms, de manera cívica i democràtica, en tot el procés cap a la construcció de la República Catalana
- i a exercir la sobirania nacional que ens pertoca com a país
" [...]

Jordi Sánchez –president de l’Assemblea- s’expressà en el sentit de que: "Tots 72 sou els nostres diputats. No tenim més majoria que la dels 72. Des de la complicitat us diem; no demoreu més acord de govern".

Els partits polítics implicats (ERC-CDC-CUP) s'han pronunciat en diferent mesura i amb respecte en relació a la/les raó/ns per convocar-la.

Qui queda llavors? La ciutadania. Entre els que més d'un i d'una estan una mica farts d’haver-se de mobilitzar una i altra vegada per anar avançant. Poc a poc si cal... - keep calm- però avançant!

Els que es decideixin a anar estaran pràcticament sols?

Crec que no. I així ho crec perquè pràcticament tothom admet que per trobar l'arrel d'aquest moviment sobiranista, s'ha de buscar al carrer. I és des de la ciutadania, des de les bases, des d’on neix tota la legitimitat per donar suport als parlamentaris (que ho són gràcies als seus vots) i per exigir també que facin allò pel que han estat elegits.