Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Les decisions que pren el govern, són només per a una part?

Les decisions que pren el govern, són només per a una part?

Publicat || 10 FEBRER 2017


El món està en canvi permanent, s'enderrocà el mur que va separar Berlín, es fa campanya presidencial prometen la construcció d'un altre fronterer per separar els Estats Units de Mèxic i es mantenen, sí, es mantenen les tanques que separen Melilla d'Espanya. Tot per raó d'un procés de mentalitats que mai acabarà de fer giravolts. Ens reconfortem mirant la Lluna i li demanem sovint reptes que ens correspon iniciar a nosaltres sortint el Sol.

El temps no es repeteix més enllà d'un seguit de seqüències fixades a la memòria, però els fets poden arribar a ser massa recurrents. Mentrestant, anem dia a dia construint la nostra pròpia història.

Pretenem -o diem que pretenem- estabilitat, millores, fugir de la tragèdia... Ambicionem i desitgem petites coses i de vegades també fites inassolibles. L'avanç deu gran part del seu èxit a l'existència de les utopies com a objectiu, i a la passió com a carburant que dóna l'energia necessària per assaltar-les.

Només en estats d'insensibilitat, apatia, renúncia, desinformació o aquells imposats per les circumstàncies, podem restar aliens al fet que la vida ofereix sempre motius per gaudir-ne. Però hem de voler. Hem de ser capaços de comprometre'ns amb valentia, fermesa i decisió.

Fins on m'arriba la memòria (i ja en tinc una edat), no recordo a ningú bramant una vegada sí, l'altra també, que la Generalitat governés només per una part dels catalans. D'ençà que hi ha una majoria parlamentària defensant la plena sobirania, els contraris, els dependentistes, aprofiten cada altaveu disponible per dir que no s'està governant per a tots els catalans...

Tant si qui governa ho fa per majoria absoluta, relativa o mitjançant una coalició, el que queda fora de tot dubte és que l'oposició i la resta de partits que s'hi van presentar, també van obtenir els seus vots per part d'aquells votants que consideraven millor els podien representar. Doncs bé, algú recorda a altres líders de partits amb representació parlamentària, afirmar que Pujol no governava per a tots els catalans?

Algú recorda això mateix amb Maragall, Montilla o fins i tot la primera etapa d'Artur Mas? Jo no... I llavors per què ara sí que s'ha convertit en una mena de dard enverinat que llancen sense miraments des del Partit Popular i C's especialment, però també des del PSC, tant per boca dels seus líders a la sucursal catalana, com els respectius caps en l'àmbit estatal?

Respostes a aquesta pregunta hi poden haver més d'una però, potser serà del tot versemblant concloure que allò que no representa a tothom, a més d'un li pot semblar trencador pel sol fet de no coincidir amb el seu parer.

Mentre el nostre País s'ha estat debatent entre els passadissos de l'autonomisme, a ningú que defensa la dependència se l'ha sentit dir que no es governava per a tothom. Quan, afortunadament, ha arribat al Parlament la majoria independentista, ha estat quan des de la més profunda falta de respecte cap a les urnes, han començat els dependentistes amb la consigna.

Abans què? Abans Pujol, Maragall o Montilla sí que governaven per a tots els catalans?

La resposta és que sí. Igual que més recentment Mas i ara Puigdemont. Governen per a tots els catalans amb els vots d'una majoria... Vaja, com sempre.