Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

I si els partits unionistes haguessin tret majoria el passat 27 de setembre?

I si els partits unionistes haguessin tret majoria el passat 27 de setembre?

Publicat || 7 NOVEMBRE 2015


Si els partits unionistes haguessin tret majoria les darreres eleccions autonòmiques (darreres amb doble sentit), llavors cap de les resolucions i iniciatives proposades al Parlament per part dels grups sobiranistes serien tant sols motiu de debat en el Congrés dels diputats a Madrid, i encara menys al Tribunal Constitucional. Probablement sí que serien tergiversades, ridiculitzades i menyspreades als mitjans de comunicació d'àmbit estatal (aquí incloc a La Vanguardia i el Periódico) i, probablement, també escoltaríem alguna referència per part d'algun dels protagonistes d'aquell espot de campanya que volia transmetre la qüestionable sentència de que "España ens estima". Però d'això ja estem més que acostumats.

Serien debatudes i no s'aprovaria de cap de les maneres tot allò que signifiques o pogués ser interpretat com una extralimitació de competències vulnerant la sobirania de l'Estat, amb vergonyosa independència del benefici que poguessin tenir per als catalans. Però aquests partits que vetllen i tenen cura del statu quo, què fan quan el govern central atenta contra les decisions preses aquí amb prou majoria com per acceptar que representen la voluntat dels catalans?

Alguns d'aquests grups parlamentaris ha fet cap mena de denúncia davant l’incompliment, per part del govern central, de les sentències del TC favorables a Catalunya?

El cas és que tot indica que si hagués guanyat el continuisme, l’immobilisme, servilisme o dit d'altra manera, la submissió que ens ha caracteritzat fins el 9 de novembre de 2014; ara tindríem un govern autonòmic com sempre, que tindria menys marge per governar-nos que mai abans. Perquè si algunes coses queden fora de tot dubte, és que en matèria de legislació i execució estem molt pitjor que abans de les retallades a l'últim Estatut d'Autonomia que va aprovar el Parlament.

Però no van guanyar, oi?

Aleshores, el que els hi correspon és proposar, debatre i votar. Hi hauran més coses que se m'escapen, però de ben segur que aquestes són de les fonamentals. Ara, el que els pertoca és fer d'oposició a tot allò que no els acabi d'agradar. Però que deixin fer als que SI HAN GUANYAT, perquè si han guanyat és precisament, perquè la majoria -repeteixo- la majoria, els hem votat.


Compartir