Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Fa olor a cendra, què s'està cremant?

Fa olor a cendra, què s'està cremant?

Publicat || 12 NOVEMBRE 2015


Ja fa prop de dos mesos que els votants sobiranistes van donar a JxS i la CUP l'oportunitat brutal de portar Catalunya cap a la República Sobirana. I més enllà dels terminis establerts en el funcionament del Parlament, estem encallats en la designació de la presidència del govern.

Molta, moltíssima gent s'està cremant. Gran part dels que acudiren puntualment a les cites dels darrers 11 de setembre, que anaren compromesos a votar la consulta del 9 de novembre de l'any passat i que, com no podia ser d'altra manera, acudiren també a la cita amb les urnes d'aquest 27 de setembre, s'està cremant com a conseqüència d'un axioma indiscutible:

El QUI SÍ ÉS IMPORTANT

Tant incontestable és, que des de l'Estat preval mantenir "la unidad de España" fins el punt de que els líders dels partits que dintre de ben poc rivalitzaran en la cursa per les eleccions generals del proper 20 de desembre, han acordat fer causa comuna sense importar-los qui encapçala el seguit de mesures per aturar el procés.

Estan units els partits, els seus líders, els mitjans de comunicació, els poders judicials, la monarquia i tothom que veu amenaçada aquesta "unitat"

"Por tierra, mar y aire..."

Ho sabem! Res de nou per part d'aquells que entenen democràtic allò que s'ajusta -encara que amb matisos- al seu concepte. No pas a l'expressió popular manada de les urnes.

Ho sabem i ho saben ells, els nostres polítics que haurien d'estar més units que mai per fer-hi front al seguit d'amenaces, advertiments i atacs que ja han començat a rebre.

Però no..!

Hi ha qui mira de convèncer que el QUI no és important però propocia que ara per ara, tota la negociació s'estructuri al voltant d'això. Us poseu d'acord amb el què? Us poseu d'acord amb el quan? Us poseu d'acord també amb el com? Doncs tot el pes hauria de recaure sobre aquests tres pilars i prescindir del qui, perquè per a vosaltres, els cupaires, el qui no és important, oi?

Però el posicionament enrocat... "avancem... que sí... que d'acord..."; però sempre i quan no sigui facilitant la investidura de Mas. De ser així, hauríeu de dir-ho meridianament clar. Perquè són moltes, moltíssimes les persones que estan pendents d'això mentre altres és freguen les mans veien com no ens calen ajuts de més enllà per fer trontollar el que hem trigat anys i anys en estar a les portes d'assolir.

Ho heu de dir. Teniu que fer un pas endavant i si acaba com a president/a algú altre perquè Junts pel Sí cedeix encara més, ha de ser amb algú de vosaltres al govern. Sí. Perquè no esteu a la presidència del Parlament, no esteu a la mesa i no esteu tampoc entre els 21 advertits pel Tribunal Constitucional.

No està exclòs de tota crítica recolzar les resolucions, iniciatives i lleis i alhora quedar-se fora del perill que se'n deriva de dur-les a terme.