Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

L'alt preu de confiar en "en Comú-Podem"

L'alt preu de confiar en -en Comú Podem-

Publicat || 21 GENER 2016


L'alt preu de confiar en aquest partit creien que durien a terme allò que van prometre.

El passat 9 de desembre, poc abans de les eleccions generals, Xavier Domènech defensava en relació al Referèndum, que aquest s’havia de formular mitjançant “una pregunta clara i binària, una pregunta que sigui Sí o No a la Independència de Catalunya”.

La mateixa nit del 20-D, eufòric ell mateix expressava: “Ara no només tenim grup parlamentari propi, sinó que som el grup parlamentari català més gran al Congrés dels Diputats”. Doncs ni una cosa ni l'altra. D'una banda, Podemos no pot aspirar a un grup parlamentari diferent per a cada confluència, i de l'altra, Ada Colau va confirmar ahir l'arribada de les rebaixes pel que fa a les pretensions del seu partit a l'hora de celebrar el (atrapats en el temps...) Referèndum. "Les preguntes poden ser dues o tres opcions ... Podem parlar".

I aquí rau -al meu entendre- el problema més gran que tenen, perquè tot el seu discurs està contínuament sotmès a canvis sobre la marxa, a rectificacions i a matisos. A desdites i sotmetre la gent a girs lingüístics amb la finalitat que ens creguem que el que deien i el que diuen son el mateix. Amb el propòsit de fer creure al votant que el fet de confiar en ells, va ser un encert.

Doncs no!

Cadascú pot defensar el que cregui convenient, però en política només pots prometre allò que és viable (i no dic que hagi de ser fàcil). Tot el que signifiqui començar a matisar i / o justificar per què abans era Sí el que ara és No, és conseqüència d’engany o desconeixement pretèrit o present. En qualsevol cas, també en política són censurables l'engany i el desconeixement; més encara quan d'algun dels dos, o de tots dos factors, et vals per fer campanya electoral i atraure el vot de molts ciutadans tot i saber -perquè ho saben- que quedaran, inevitablement, decebuts.