Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Contradiccions

Contradiccions

Publicat || 15 DESEMBRE 2015


Hi va haver un temps, no fa gaire, en què per més d'un i d'una era necessari tenir enllestit fins al més mínim detall el nou domicili abans d'emancipar-te. Des de les cortines penjades fins als estris de la cuina i tot allò que permetés considerar que no faltaria absolutament de res. Eren temps en què -per aquests mateixos- fer l'aixovar significava tenir previsió i establir ponts clars entre el punt A d'origen i el punt B de destinació, perquè s'arribava amb les comoditats que de vegades ni tan sols es tenien a la llar familiar.

Donat el cas, després de parlar amb un amic o amiga del tema podies acabar preguntant-li: però... de debò vols independitzar-te? I és que quan li escoltes que té ganes, la possibilitat i fins i tot proferir que li convé, resulta francament difícil d'entendre que tregui una infinitat de motius per ajornar-la. Resulta irritant creure't que té la voluntat de fer-ho i observar alhora com actua en sentit contrari. Quelcom semblant pot succeir en escoltar o llegir afirmacions com la que fa poc va fer Quim Arrufat, contertulià habitual per la seva condició d'ex parlamentari de la CUP i veu autoritzada dins de la formació: "Si voto el 20-D, donaré suport a la candidatura que lidera Xavier Domènech" (En Comú Podem).

Doncs... no t'has declarat independentista? No t'has expressat dient que el fet que ERC i Democràcia i Llibertat es presentin les eleccions generals afebleix l'independentisme? No has afegit també que -en la teva opinió- el que ho facin per separat el debilita encara més? Llavors què fas donant suport a un partit unionista que a més ha estat jugant ara sí, ara no... amb el dret a decidir? El fet que Pablo Iglesias presenti a Podemos com "la millor garantia per a la unitat d'Espanya" et sembla irrellevant? Que el partit d'Ada Colau s'abstingués en la votació de l'AMI tot i saber que abstenint-se, Barcelona quedaria fora de l'associació, et dóna alguna pista, Quim?

Per descomptat que tots tenim dret a pensar com ens doni la gana i canviar d'opinió. Per descomptat que sí. Però el que no pot passar, el que no hauria de succeir, és que manifestis voler la independència de Catalunya com altres milions de persones, que uns milers confiïn en la teva formació, i que portem mesos perplexos davant la sèrie de condicionants que van apareixent per davant del que era l'objectiu prioritari. El que no té sentit, és que es duguin a terme iniciatives i proclames i suports que atempten contra la confiança i la paciència de la gent.

Però clar, Quim; demanar coherència ha de ser demanar massa. I escoltar a Ada Colau dient que "Madrid pot tornar a ser la capital de Catalunya", dos dies després del teu suport, ha de ser quelcom que els votants ens hem d'empassar perquè vosaltres, els contradictoris, us creieu amb tot el dret del món per canviar d'arguments, d'objectius, de prioritats, de condicions i de tot allò que us doni la gana; veritat?