Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Cansats però NO rendits

 Cansats però NO rendits

Publicat || 08 JUNY 2016


Ja sabíem el resultat del NO als pressupostos i tot i així estàvem reunits diferents membres de l'ANC en representació de les territorials, les sectorials i del propi secretariat nacional per tal de copsar opinions i propostes que facin més eficients les accions que continuarem duent a terme.

Hi érem molts però a fora, a casa seva, pel carrer o a la feina, encara hi són molts més. Hem de ser d'aquells que -les circumstàncies obliguen- ens permetem durant un dia o dos descansar. Hem d'estar fets d'aquell aliatge que admet friccions i doblegaments però, no només no és trenca, sinó que com el nitinol, en té memòria. Perquè tornarem passades aquestes hores a la posició inicial. A la forma primera que doni visibilitat a tot allò en el què creiem i que ens uneix: fer de Catalunya una República Independent on tothom tingui clar que si hem estat capaços de ser capdavanters amb l'Estat espanyol en contra, podem ser un País pròsper pel nostre compte.

S'ha parlat molt de l'incompliment per part de la CUP de l'acord d'estabilitat de govern. S'han sentit veus que donen per exhaurit el procés... cosa que no passarà perquè des d'un principi, per sobre de tot és un moviment social de base. Un moviment molt més fort que qualsevol aliança política i per descomptat que un "acord" convertit a hores d'ara en paper mullat.

Però del que gairebé no se'n diu res és que PSC i CSQEP també han votat en contra dels pressupostos encara autonòmics més socials, amb un increment per sobre dels 800 milions d'euros perquè prioritzen l'eix nacional espanyol en detriment de la pròpia societat catalana que diuen defensar i els va escollir.

Tinguem en compte que votar esquerres no vol dir necessàriament votar polítiques d'esquerres, perquè aquests dos partits han fet prevaldre el seu partidisme marginant els més necessitats.

De la mateixa manera, a ningú se li escapa que per fer tot allò que volem, que ens mereixem i que tant justament reclamem, calen diners. Raó per la qual, potser, caldria deixar de demonitzar el partit que té un posicionament més de centre i conservador i que representa una part important del nostre teixit.

Estem davant un altre entrebanc: Majúscul, sí. I estem cansats i decebuts però, jo demà aniré a la meva territorial a pencar una mica més. I allà em trobaré amb companys que també aniran a pencar. Cadascú dins de les seves possibilitats i amb l'ànim transitòriament afligit fins que trobem la manera de redreçar el camí amb les idees, l'empenta i l'esperit intacte de l'activista convençut de que el que aconseguim millorar nosaltres, no ho farà malbé ningú.