Víctor.cat

Opinions personals sobre qüestions generals ;-)

Amics, coneguts i saludats: El que és difícil s'aconsegueix unint esforços

Titol

Publicat || 22 FEBRER 2016


Malgrat tenir tot l'aparell de l'Estat, el Tribunal Constitucional, la suposada oposició al govern en funcions (i dic suposada atès que pel que fa a defensar la "Unidad de España" estan absolutament d'acord encara que sigui per vies de dubtós sentit democràtic), tot i que mitjans de comunicació i un significatiu nombre d'empreses d'àmbit nacional, de moment, estan en contra; malgrat tot, probablement -al llarg dels últims 300 anys- Catalunya mai ha estat tan a prop d'esdevenir una República Independent com ho està ara.

Ningú va dir que fos fàcil i no ho és ni ho serà en el que resta de camí per arribar-hi. Però menys difícil seria si totes aquestes persones -amics, coneguts i saludats- als que sento expressar-se a favor del sobiranisme, actuessin també a favor del sobiranisme.

Que com es pot actuar?

Crec que a tots ens vénen al cap l'Assemblea Nacional Catalana (@assemblea), Òmnium Cultural (@omnium), Súmate (@sumate_asoc), Ara o mai (@araomai)... com a organitzacions i plataformes civils a través de les quals poder participar activament i/o aportar una petita quota per ajudar a sufragar les despeses que es deriven de les moltes activitats que duen a terme. També qui vulgui pot convertir-se en simpatitzant, amic o militant d'algun partit polític que lluiti, a més a més, per la independència. Es poden tenir gestos simbòlics com ara pagar els impostos a través de l'Agència Tributària de Catalunya... Però per sobre de tot i encara molt més fàcil: es pot votar al partit que defensa allò que tu vols, totes i cadascuna de les vegades que se't presenta l'ocasió de fer-ho.

Però, dir que “vols una Catalunya independent però que com és molt difícil votes a Podemos", no. Això: Amic, conegut o saludat, NO ajuda de cap de les maneres!